Doğa Ana

Doğa Ana'nın elinden tut, bak sana neler söylüyor?

Haziran 25, 2022 - 13:48
Haziran 25, 2022 - 13:49
 0
Doğa Ana

Ben bütün dünyanın tanıdığı bir anayım. Eteğimde çiçekten böceğe, böcekten bitkiye, bitkiden insana ve daha nice varlığa analık yapıyorum.  "Doğanın cinsiyeyi olmaz" demeyin, kadının doğurganlığından ilhan alınarak bana Doğa Ana dediniz. Ama saygı göstermediniz. Benimle yani büyükannenizle savaş halindesiniz. Derelerim, denizlerim, ormanlarım talan edildi.  Benim iyileşemeyecek yaram var, o da beton. Siz betonu çok sevdiniz ve benden vazgeçip onu seçtiniz. En önemli şeyi unuttunuz. Sizi hayata bağlayan, nefesi sağlayan beton değil, benim. Ben Doğa Ana.  

İnsanoğlu kadın neslini sürekli ikinci plana atarken, beton binalara hapsedip köle gibi davranırken, kadın üretkenliğinden doğan Doğa Ana adını taşıyan bendenize saygı gösterilmesini beklemek ne kadar anlamlı bilemiyorum. 

Ben size zaman zaman uyarılarda bulunuyorum. Güvendiğiniz betonların sağlam olmadığını defalarce kez gösterdim. Sevdiğiniz insanları kaybettiniz. "Doğanın intikamı" dediniz. Ben içinde intikam duygusu besleyen bir cani değilim, bunu anlamadınız. İnsanlar ölüyorsa, hayvan neslleri yok oluyorsa bu sizin suçunuz, benim değil. İntikan duygusunu yanardağ gibi barındıran tek canlı insanoğlu. Sizi öldüren almadığınız tedbirler ve benimle olan anlamsız savaş. Bu savaşı sürdüğünüz sürece hem sizden, hem de benden dönüşü olmayan kayıplar olacak. Mücadelesini verdiğiniz Corona Virüste bunun kanıtı. 

Ben sizinle savaşmak istemiyorum -ki bunu siz başlattınız. Ben asla yok eden taraf olmadım. Hep var eden taraf oldum. Size bütün ninatlerimi karşılıksız sundum. Hiçbir şeyi sakınmadım. Kollarım Mevlana misali herkese açık. Gelin bırakın elinizdeki savaş baltalarını, barış içinde yaşayalım. Dünya var olduğundan beri yaşamadığınız gibi. Siz olmadan ben yaşarım ama ben olmadan siz yaşayamazsınız.

Koca karı ilacı diye tabir edilen bir şifa türü vardı. İşte o şifayı ben sağlıyorum, Doğa Ana. Lütfen kapıma gelin, geri dönün bu savaştan. Geç olmadan saralım yaralarımızı. Birbirimizin yarası değil, şifası olalım. Birbirimize can olalım. Can almayalım. Gelin geç olmadan gelin. Mevlana'nın de dediği gibi, "Ne olursan ol, yine gel." 

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Selin Sabcıoğlu Merhaba, Adım Selin Sabcıoğlu. 22 Şubat 1990 tarihinde Ankara'nın Polatlı ilçesinde doğdum. Lise mezunuyum. Şiir yazarak başladım ve zamanla makale ve deneme yazılar yazdım. Hatıra Olarak Kaldı e-kitabının yazarıyım. Kültür Çıkmazı e-dergisinde bir sene gönüllü yazarlık yaptım ve sanatçılar ile söyleşiler yaptım. İnternete adını yazarsanız bütün sayılara ulaşabilirsiniz. 54 şairin yer aldığı ve benim de şiirlerimin yer aldığı Karaborsa Şiirler kitabında ve 42 yazarın yer aldığı Empati öykü kitabında yazım yer aldı. Satışlarını yazarlar yaptı ve geliri köy okullarına bağışlandı. Heyecan ile beklediğim iki derleme kitap daha var. Yazmaya devam. Şimdilik bu kadar.