37 Yıl Sonra Dönen Uçak
1955 yılında havalanıp 1992 yılında iniş yapan uçak...
1955 Yılının Temmuz ayının 2'sinde Pan American Havayollarının 914 sefer sayılı uçuşu; New York ile Florida'nın Miami şehri arasında yoldayken.
Uçak New York’tan sorunsuz bir şekilde havalanıyor ve yaklaşık 3 saat sonra, gideceği havaalanına inmiş olması gerekiyorken, uçak kayboluyor.
Hava trafik kontrol, New York’taki kuleyle temasa geçtiğinde şaşırtıcı bir cevapla karşılaşıyor;
91 sefer sayılı New York- Miami arası uçak, havadayken radarlardan kaybolmuştu.
Her şey uçağın kaybolmuş olduğunu gösteriyordu; Radarlarda kaybolmanın haricinde aynı zamanda, hava trafik kontrolü telsiz bağlantısı ile de bir türlü pilotlar ile bağlantı kuramıyordu.
Sonuç; Kör nokta vaka bir türlü çözüme kavuşamamış olmuş olsa da uçağın düşmüş olduğuna ve uçaktaki herkesin de hayatlarını kaybettiklerine dair, resmi bir açıklamada bulunuldu.
Tarih işliyor, zaman geçiyor, süreç akıyor ve sahne değişiyor. Tarih 1992 nin Eylül 9'unu gösteriyor ve Venezüela’nın Karakas kentinde, Karakas havaalanında Juan de la Corte hava trafik kontrolörü ve onun için her zamanki rutin günlerden biri.
Aniden Karakas havaalanı radarında yeni bir nokta beliriyor. Sanki aniden bir uçak peydah olmuş olarak görünüyor veya o ana kadar, radardan bir şekilde saklanmış gibi gözüküyor.
Yaklaşık 10 dakikadan daha az bir zaman süresinde, uçak görüş alanında bu sefer yaklaşıp görünmeye başlıyor. Başlangıçta, hava trafik kontrolüne normal bir uçak gibi görünüyor, fakat uçak iyice yaklaşınca, uçağın modelinin çok eskide kaldığı belirgin bi şekilde gözlemlenebiliyor; Karşılarında, modern türbinlerinin yerine hala pervanelerinin olduğu bir DC-4 McDonnell Douglas uçağının olduğu görülüyor.
Durun daha bitmedi; Asıl ilginçlikler ve kafa karışıklığı, bu garip uçağın pilotunun kuleyle iletişim kurup İngilizce olarak "Biz Neredeyiz? ” diye sormasıyla başlıyor.
Garip uçağın Pilotu devamında “ Burası dört mürettebat ve 57 yolcusuyla New York-Miami arası uçuş seferini yapan Pan American 914 sefer sayılı uçuş ” diyor. Bu cevap karşısında kule şaşkınlıktan ne diyeceğini bilemiyor.
Derhal uçağa ve uçağın yolcularına yardım etmesi için yer hizmetleri görevlendiriliyor ve uçak sorunsuz bir şekilde piste inmiş oluyor.
Sürecin normalleşmesiyle biraz rahatlayan Juan kafasının takıldığı şeyi soruyor; “ Siz bu günün tarihinin 21 Mayıs 1992 olduğunu biliyor musunuz? ” diyor.
Juan, bu sorudan sonra uçağın kaptanının panikleyerek “ durun, hayır! yaklaşmayın! Biz şimdi buradan ayrılıyoruz! ” dediğini duyuyor. Gerçekten de kaptan uçağın motorlarını tekrar çalıştırıyor ve kalkış iznini beklemeden uçağı piste doğru yönlendiriyor.
Bu olayın gerçekliği hakkında süren bir çok tartışma mevcut. 1985 yılında, bu hikayeyi ilk kez haber yapmış olan, Weekly World News adlı bir tabloid gazetesiydi.
Bununla birlikte, bu efsane hala geçerliliğini de koruyor ve birçok kaynak onu yeni aktarımlarda kendi tarzlarıyla yeniden anlatıyor. Hatta bazı aktarımlarda uçağın içindeki yolcuların sonunda evlerine geri döndüklerini söyleyecek kadar ileri gidenlerde olabiliyor.
İnternette zaman zaman ortaya koyulan ve paranormal hadiselerin meraklılarını da çeken şeylerden birisi de ünlü uçağın havalandığında Karakas havalimanının pistinde bulunan küçük bir cep takvimi.
Tepkiniz nedir?