Gazeteci Aydın ÖZGÜN Röportajı

Ağustos 1, 2023 - 15:46
Ağustos 10, 2023 - 23:27
 0
Gazeteci Aydın ÖZGÜN Röportajı

 

Betül FIRAT: Öncelikle hoş geldiniz diyor ve söyleşimizin başlangıcında bir iki cümleyle sizi tanımak istiyoruz.

Aydın ÖZGÜN: Merhaba. Ben Aydın Özgün. 1984 Mardin doğumluyum. 2003’ten beri Kocaeli’nde yaşıyordum ama 2020 Sonrasında İstanbul’da yaşıyorum.

Gazeteciyim. Özgün Medya Haber Ajansı İmtiyaz Sahibiyim, Şehiralanya Gazetesi İstanbul Temsilcisiyim ve yöneticisi olarak kültür sanat alanında faaliyetler yürütmekteyim.

Betül FIRAT: Gazeteciliğe nasıl başladığınızdan ve ne kadar zamandır yazdığınızdan bahseder misiniz biraz?

Aydın ÖZGÜN: Yazmaya yirmili yaşların başında okuduğum Gazete Edebiyat ve kitaplardan küçük küçük notlar alarak başladım diyebilirim. O küçük notlar zamanla şiire, öyküye dönüştü. Bu yaratım serüveni aralıksız devam edince yazmak önceliklerimin arasında yerini aldı.

Betül FIRAT: Gazetecilik alanında ilk eseriniz nedir ve ilk yayınlanan eseriniz hangisidir? 

Aydın ÖZGÜN: İlk olarak Gazete Radyo Televizyon okudum. Lisans olarak ilk eserim Polis ve Jandarma Haber Gazetesinde Haber Müdürü olarak yer aldım. Köşe yazılarımda, yazılarım ve eğitmenliklerimi anlatım. Sanatını icra eden her yazarın bir duruşu olması gerektiği fikrindeyim. Toplumun hassasiyetlerini göz ardı etmemeli bir yazar ve özgün olma gayreti taşımalıdır. Ayrıca kendini tekrar etme durumuna düşmemelidir.

Betül FIRAT: Sizin için en önemli olan basın yazınız hangisidir?

Aydın ÖZGÜN: Hepsi çocuğum gibi, ayırmak doğru olmayacaktır. Şu an sahibi olduğum ajans hepsinden özel oldu.

Betül FIRAT: Bir gazetecinin işini icra ederken en çok neye dikkat etmeli? 

Aydın ÖZGÜN: Gazetecilik çok onurlu ve gururlu aynı zamanda da değerli, fedakârlık dolu bir meslektir. Doğru haber ve aydınlatıcı bilge vermek önemlidir.

Betül FIRAT: Gazetecilik alanında aldığını ödüller olduğunu biliyoruz. Bunlardan bahseder misiniz?

Aydın ÖZGÜN: Yaptığımız çalışmaların ödüle layık görülmesi çok güzel bir duygu. Hem takip edildiğinizi hem de takdir edildiğinizi gösteriyor bu.

Yılın Haber Ajansı Ödülünü, Gelişen Türkiye Ödülleri adı altında bu yıl aldık. Diğeri ise Yılın En Başarılı Medya Ajansı Ödülünü, Altın Melek ve Kariye Ödülleri adı altında yine bu yıl aldık. Şimdi de İmaj Magazin Sanat Ödülleri tarafından ödüle layık görüldüğümüz bilgisini aldık ve davet edildik. Hem ödüller için hem de gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederim hem kendim hem de ekibim adına.

Betül FIRAT: Kitaplarla aranız nasıldır? En son hangi kitabı okudunuz? En çok tavsiye edeceğiniz kitap hangisi olurdu?

Aydın ÖZGÜN: Kaleminden etkilendiğim Yazar ve Şair Betül FIRAT olmakta. Hem içten hem samimi buluyorum eserlerini. Başarılı olması da ayrıca takdir edilmesi gereken bir husus. Yazarın, Mavinin Fecri ile başladım; diğer kitaplarını okuyacağım.

Betül FIRAT: İyi bir gazeteci olmanın için bir formül var mıdır? Gazeteci olmak isteyenlere önerileriniz nelerdir?

Aydın ÖZGÜN: Basın mensubu olmak ayrıcalıktır. Bu uğurda bir ömür feda ettim. Gazeteci olmanın onuruyla yaşadım. Gazetecilik mesleğinde en önemli ayrıntı doğru bilgiye ulaşmak ve özgün olabilmektir. Çok araştırma yapmak da önemlidir. Sonuçta halkın haberdar olmasını amaçlamaktayız. Gazetecilik yani yazılı medya topluma da bir yerde yön vermektedir. O yüzden de gerçeklerin peşinde koşup bunları ortaya çıkarmak ve herkesin haberdar olmasını sağamak gerekir.

Saygılarımı, sevgilerimi tüm meslektaşlarıma gönülden arz ediyorum.

Betül FIRAT: Gençlerimizi gazeteciliğe kazandırmak için neler yapılabilir?

Aydın ÖZGÜN: Mesleğin inceliklerini iyi öğretmek gerekir. Bu yola gönül vermeleri için teşvik etmek gerekiyor. Titiz çalışma gerektiren aynı zamanda çok araştırma ve çok okuma gerektiren bir meslek. Tercih eden gençlerimizi yetiştirmek için yardımlarımızı esirgemiyoruz. Tabi bu biraz da ilgi alanı ve gelecek planlamasıyla ilgili. Gençlerimize en iyi şekilde örnek olup yol gösterici olmaya gayret ediyoruz.

Betül FIRAT: Sizi okumak isteyen, takip etmek isteyen dostlarımız nerelerden ulaşabilirler?

Aydın ÖZGÜN: Sosyal medya hesaplarım, yönetiminde yer aldığımız gazetelerden takip edebilirler bizi. Varlıkları onurlandırır.

Betül FIRAT: Şu ana kadar sohbetimizi okuyan ve bizlere eşlik eden dostlara son olarak ne söylemek istersiniz?

Aydın ÖZGÜN: Bizi takip edip ulaşabilirler. Halk için en güncel ve doğru haberleri yapmaya çalışıyoruz. Teşekkür Ederim.

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Betül FIRAT Mavinin Fecri, Mihrinin Hicranı Yazarı, Heybemden Dökülen Öyküler, Siyah Şapkalı Adam, Derin Mevzu, Kayıp Lapis Lazuli, Öykü Muhiti Yazarı Yazar ve Şair, Köşe Yazarı, Güfte Yazarı