SEVGİ DE ÖLÜR AMA CESEDİ BULUNMAZ

Mart 9, 2023 - 21:17
 0
SEVGİ DE ÖLÜR AMA CESEDİ BULUNMAZ

Yerini yadırgayan bir eşyadan farksızken ben, ait olduğum coğrafyaya sayısızca kez ''keşke'' dolu cümleler bıraktım. Hayatımın merkezine oturttuğum bir bedene delicesine tutku besledi bu titrek yüreğim. Ezbere bildiğim sokaklarda kayboldum, yollarım asla ona çıkmadı. Ki zaten bende pes etmedim ona çıkan yolları aramaktan. Çok düştüm, kalkamadım. Kokusunun izini çok aradım, ellerinin gizemli dokusunu çok aradım. Vazgeçmedim bir an dahi olsa. Bulduğumu zanettiğim kalplerin kavgasında harcandım bunca zaman.

O kadar çok bağladım ki bu aptal kalbimi sana, kendime yabancı oldum. Neyi sevip sevmediğim çıktı hatırımdan. Mesela dün domatese olan alerjimi unutaraktan senin o çok sevdiğin yemekten yedim patlayana kadar. Midem kaburgamın altında hışımla can atıyor gibiydi. Ben yine seni çok sevmeyi tercih ettim. Sevdiğin her şeyi sevebilmek uğruna benliğime acı çektirdim.

Ne acı değil mi böyle söyleyince ? Sen beni sev diye, ben başka bir ruhun kopyasını taşıdım derinlerimde. Sen beni sev diye, ben karanlıktan korktuğumda titrediğimi bilerek sana sarıldım. Sen beni çok sev diye, bilmediğim sokaklarda korkularıma teslim oldum. Sana en unutulmaz yaramı gösterdim. Vurursun diye beklediğim yara izlerimden öptün. İşte o an ''tamam'' dedim kendi kendime. Sevmeye başladı beni. En büyük yanılgım gözlerine baktığımda gördüğüm gerçeksi şifaymış.

Gölgeni takip ettim bir gece sokaklarca. Sisli havanın bulutlarına sinen bakışlarını izledim. Siyahın en beyaz tonu kadar masumiyetle yaklaştım sana. Sen yürüdün, ben farketmeden seninle yürüdüm. Sen sağındaki ışığa bağladın gözlerini, bende sana. Olabilme ihtimaline tutunarak hergün daha çok taradım izlerini. Senin yürüdüğün sokak bana çıkmadı, benim attğım adımlarda sana. Kayboldum inceden, usuldan.

Zamanla bana mezar olan gözlerinin dünyaya umut saçtığını gördüm. Yıkıldı penceremde bir zelzele. Beslediğim sevgimi azaltmayı ne kadar denesem de, başaramadım itiraf ediyorum. Bir gün tam anlamıyla silebilirsem seni hayatımın nakaratından, bana soracağın sorudan o kadar çok eminim ki. Sevgimi sorgulayacaksın. Sana vereceğim cevabı hazırlarken canım çok yanıyor. Diyeceğim ki, ''sevgi de ölür ama cesedi bulunmaz''.

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Efsa Kandemir Sizlerle tanışmak için çok zamanımız olacak, ama kısaca bahsetmem gerekirse; 21 yaşındayım ve hemşirelik mezunuyum. 2022 Ocak ayında ilk kitabım olan "Sen G'ittin"i ve 2022 Aralık ayında “Bir Gülüşü Vardı” kitabımı yayımladım. Bugün buradayım, çünkü yazılar bizi yargılamadan anlayan tek gerçekler...