ÜÇ RUH BİR BEDEN

Eylül 19, 2024 - 00:53
Eylül 18, 2024 - 14:26
 0

1.

10.09.2012

CHRİSTİNE REYES 

          Türkiye'den döneli bir ay olmuş ve hala olanları hazmetmeye çalışıyordu. Emy'e olan öfkesi olanları her hatırladığında körüklenen bir alev gibiydi. Onu dinlememesi ve bu süreçte yalnız bırakması ne yazık ki iyileşme sürecinin uzamasına sebep olmuştu. Psikoloğu ve onu kapanan defterleri açmaya zorlamıştı. 

         İlk defa bugün işinin başına dönmüştü. Tek fark artık Matt ve Emy ile arkadaşlıklarını sonlandırmş ve kimse ile iletişm kurmuyordu. Bilgisayarını açmış şiir kitabının son düzenlemesini bitiriyor ve toplantıya hazırlanıyordu. Yarın baskıya vermesi gerekiyordu artık. Telefonunun titremesiyle eline alııp biraz bekledi arayan Emy'idi. 

 Christine ''Efendim''

Emy ''merhaba Christine nasılsın?''

Christine donuk bir şekilde cevap verdi ''iyiyim efendim siz nasılsınız?'' 

Emy duraksayarak '' bende iyiyim şey soracaktım bugün online toplantı olacak mı kitap için'' 

Christine '' evet efendim size bilgilendirme maili atılmış olması lazımdı''

Emy ''aa evet şimdi gördüm, aslında ben seni merak ettim işe döndüğünü duyunca aramak istedim'' ikiside sessizleşmişti 

Christine '' Merak etmeyin efendim işe dönmemi engelleyecek bir durum yok isterseniz psikoloğumdan rapor alabilirim''

Emy'' hayır hayır öyle birşey söylemek istemedim ben seni-'' 

Christine '' anladım efendim ama bunun için bir ay geciktiniz şimdi izninizle toplantıya hazırlanmalıyım'' dedi ve telefonu kapattı. 

EMY 

Christine gideli iyi değildi birbirlerinden çocukluklarından beridir ilk defa bu kadar ayrı kalıyorlardı ve o gittiğinden beridir yayın evinde  sorun yaşıyorlardı bir saat sonra online toplantı yapılmış ve kimse Christine ile iş dışında bir şey konuşamamıştı. 

 Sorulara buz gibi cevap veriyor kimse konunun dışına çıkamıyordu. Toplantıdan sonra Emy dayanamamoş arabasıyla sahil kenarına gitmişti. 

Ada vapurları etrafında yürümeye başlamıştı vapurların birinin üzerinde bir yavru kedi fark etti kedi kendisini birden denize bırakmıştı insanlar kediye aldırış etmiyordu Emy ise bağırıp yardım etmelerini istiyordu. Kedi çırpındıkça Emy'de çırpındı ve dayanamayıp suya atladı kedi ise suya gömülmüştü artık Emy derin bir nefesle kedinin arkasından daldı ve önündeki gider kapaklarından içieri girdi Emy ne olduğunu anlamadı ancak arkasından birinin onu hızla ileri ittiğini hissetti ancak arkasına döndüğünde kimse yoktu. yukarı çıkmak için hamle yaptığında aşağı çekiliyordu ne yapacağını anlayamamış paniğe kapılmıştı kedi tekrar önüne geldiğinde sakinleşmişti tekrar öne hamle yapmış ancak kedi su içerisinde ilerlemişti bir kaç metre yüzdüklerinde karşılarında bir ışık görmüş kedi onu açıklığa götürüyor diye düşündü biraz daha ilerledi ve bir demir mazgalın arkasında olduğunu gördü mazgalı kenaraiterek açtı ve içeri süzüldü birden ayağının yere bastığını hissedip doğruldu ve derin derin nefesler aldı 

Etraf karanlık ve çok ağır bir koku vardı. Kediyi bulup buradan çıkması lazımdı. derin bir nefes daha alıp suya son kez daldı. 

Suyun içi aydınlık ve ileride artık kediyi görüyordu sabit duruyor ve kımıldamıyordu biraz daha ilerleyip yaklaştığında kedinin bir mear üzerinde durduğunu fark etti mezarda 9 byeaz gül ve bir tana kırmızı gül vardı. nefesleri sıklaşmış ve göğsünde bir baskı hissediyordu mear taşındaki ismi görünce daha da kötü olmuştu CHRİSTİNE REYES ÖLÜM TARİHİ 12.12.2012 ve notu okuuyup mezarın yanına bayıldı.

Not: Bir amaç uğruna ömürlerini feda edenler, hayatları boyunca çevrelerinden alacakları tepkiden korkarak yaşayan insanlardan mutlu ölürler.... 

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Gamze Akbas Farklı olmak mı kötüdür? Yoksa hiç bir farkının olmaması mı? Aşk acısı çekmek mi kötüdür? Hiç aşık olamamak mı? Karanlık mı kötüdür? Karanlıkta yürüyecek kadar özgür olamamak mı?